TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Kotryna Santautas Germilė
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu
Alaus keksas su maskarponės sūrio kremu

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
280 gramų kvietinių miltų
250 gramų tamsaus alaus
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
150 gramų grietinės
2 vienetai kiaušinių
70 gramų kakavos
2.5 šaukštelio sodos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
100 gramų balto šokolado

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą supjaustyti kubeliais.

2.
Įpilti alų ir sudėti kubeliais supjaustytą sviestą į puodą, pakaitinti, kol sviestas ištirps. Suberti kakavą, cukrų, sudėti grietinę, įmušti kiaušinius ir išplakti.

3.
Suberti miltus ir sodą ir išplakti elektriniu plakikliu iki vientisos konsistencijos masės. Tešlos konsistencija bus skystoka.

4.
Iškloti kepimo popieriumi 23 cm skersmens apvalią kepimo formą ir supilti į ją tešlą.

5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-55 min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar jau iškepęs. Jei iškepęs - įkišus į tešlą ir ištraukus pagaliukas bus neaplipęs tešla (tačiau gali būti ne visai sausas ir aplipęs trupiniais). Neperdžiovinkite pyrago orkaitėje. Išėmę iš orkaitės, leiskite jam pailsėti kepimo formoje dar 10-15 min. ir tada jį išimkite ir palikite atvėsti ant grotelių.

6.
Kremui ištirpinti šokoladą garų vonelėje.

7.
Kambario temperatūros maskarponės sūri išmaišyti su garų vonelėje tirpintu šokoladu.

8.
Atvėsusį keksą perpjauti per pusę išilgai ir išpausti kremo.

9.
Ant apatinės pusės gražiai paskirstyti kremą konditeriniu švirkštu ir uždėti viršutinę kekso pusę.

10.
Aš papuošiau karamele.




admin · 2023-01-23 09:00 · 282 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt